תסתכלו למעלה: כל כמה זמן צריך לנקות את מאוורר התקרה? מאווררי תקרה הפכו יותר ויותר פופולריים בקרב קהל הצרכנים הישראלי בשנים האחרונות. הפעולה השקטה והחיסכון המשמעותי בחשמל לצד מניעת תופעות כמו גב תפוס אחרי לילה עם מזגן הפכו אותם לאופציה מועדפת בבתים רבים.
לצד היתרונות חשוב גם לתת תשומת לב ראויה לניקיון מאוורר התקרה מעת לעת בכדי למנוע הצטברות משמעותית של לכלוך ואבק לאורך זמן. הצטברות לכלוך יכולה להשפיע על המראה והתפקוד של המאוורר עצמו וגם לפגוע בבריאות בקרב מי שסובלים מרגישויות.
למה צריך לנקות את מאוורר התקרה?
לרבים קל להעלים עין מניקיון קבוע ויסודי של מאוורר התקרה בעיקר בגלל מיקומו הלא נגיש. אך למען האמת הניקיון חשוב מכמה סיבות עיקריות:
ברמה האסתטית הצטברות לכלוך ואבק על מאוורר התקרה יכולה לגרום נזק למראה המאוורר, להרוס את הצבע ולגרום לו להיראות ישן ומלוכלך.
בנוסף, ניקיון קבוע של מאוורר התקרה משפר את היעילות ואת אורך החיים של המאוורר ומונע מאבק ולכלוך לסתום את המנוע ולהפריע לתנועת הלהבים. הצטברות כזו תגרום למאוורר גם להתאמץ יותר, להתחמם יותר ולצרוך יותר אנרגיה.
והכי חשוב, ניקיון תדיר של המאוורר משפר את הבריאות הכללית של בני הבית על ידי מניעת פיזור לכלוך ואבק בחלל החדר ומונע אלרגיות, גירויים ובעיות בריאותיות שונות.
כל כמה זמן צריך לנקות מאוורר תקרה?
התשובה לשאלה הזו תלויה במספר משתנים כמו תדירות השימוש במאוורר, הגודל והצורה של הלהבים, סוג ואיכות המנוע ונוכחות של חיות או דיירים בעלי אלרגיות או מחלות נשימה.
ככלל אצבע, רצוי לנקות את מאוורר התקרה לפחות פעם בשלושה חודשים או בתדירות גבוהה יותר אם אתם מבחינים באבק ולכלוך נראים לעין על הלהבים או המנוע.
בחודשי הקיץ, כשתדירות השימוש במאוורר גבוהה יותר, מומלץ לנקות את המאוורר לעיתים קרובות יותר בכדי למנוע פיזור של אבק ולכלוך בחלל החדר בעת ההפעלה. כך גם בבתים עם בעלי חיים או עם דיירים שסובלים מאסתמה או אלרגיות בכדי למנוע סימפטומים ותגובות אלרגיות.
תחזוקת מאוורר תקרה בשוטף
מלבד הניקיון, חשוב להקפיד על תחזוקה שוטפת של מאוורר התקרה מעת לעת ולבדוק את יציבותו, את הברגים ואת הנקודות החיבור.
אם אתם שומעים רעשים חריגים או מבחינים בתנועה לא אופיינית, ייתכן ויש ליישר את הלהבים ולבדוק שכל הברגים מחוזקים ומוברגים כראוי. בנוסף, ישנם מספר דגמי מאווררי תקרה שמצריכים שימון תקופתי בכדי להבטיח פעולה תקינה של המנוע.
אם אתם מרגישים שהניקיון והתחזוקה של המאוורר כבר לא מסייעים והוא ממשיך לגמגם, שקלו להחליף אותו במאוורר תקרה חדש. המאווררים המודרניים מגיעים עם עיצוב עכשווי יותר, יעילות משופרת, תנועה חסכונית ורעש מינימלי.