יש משהו שמעניק תחושה יוקרתית בלעטוף את עצמכם במגבת לבנה, בוהקת מניקיון, מיד לאחר המקלחת. אך שמירה על המגבת האהובה עליכם במצב מעולה שכזה גם מבחינת מראה וגם מבחינת תחושה, יכולה להיות מאתגרת.
בפוסט הבא נדריך אתכם צעד אחר צעד איך לכבס מגבות לבנות ולשמור עליהן רעננות, בהירות ורכות לשנים קדימה. הכול בעזרת כמה טכניקות פשוטות וטיפים קלים לביצוע.
עוד לפני שנצלול לפרטים, הנה מדריך מהיר צעד אחר צעד לכביסה של מגבות לבנות.
מדריך צעד אחר צעד לכביסת מגבות לבנות
- מיינו את הכביסה והפרידו את המגבות הלבנות מכביסה צבעונית.
- בדקו את התווית להוראות יצרן ספציפיות.
- העניקו טיפול טרום כביסה ישירות על כתמים נראים לעין עם נוזל כביסה או מסיר כתמים.
- הכניסו את המגבות למכונת הכביסה – הקפידו לא למלא יותר מ-3/4 תוף.
- מזגו כוס חומץ לבן לתא מרכך הכביסה.
- בחרו תכנית רגילה של מים חמים על 60 מעלות והפעילו.
- לאחר הכביסה, נערו את המגבות וייבשו במייבש כביסה על חום גבוה או תלו לייבוש באוויר החדר.
- קפלו ואחסנו את המגבות באזור נקי ויבש.
כעת נצלול עמוק יותר לאמנת הכביסה של מגבות לבנות בכדי להבין למה הצעדים הללו חשובים ואיך להגיע לתוצאות הטובות ביותר.
הכנות קדם כביסה
לפני שבכלל תחשבו על לזרוק את המגבות לתוך מכונת הכביסה, כדאי להיערך עם כמה הכנות מקדימות שישפרו פלאים את התוצאות:
מיינו את הכביסה: הצעד הזה נשמע מובן מאליו, אבל הכרחי. הקפידו להפריד את המגבות הלבנות מכביסה צבעונית. אפילו אם כבר כיבסתם את החולצה האדומה הזאת אין ספור פעמים, תמיד יש סיכון לזליגת צבע.
בדקו את התווית: רוב המגבות דומות בסך הכול מבחינת דרישות הכביסה שלהן, אך תמיד כדאי להציץ בתווית בכדי לוודא שאתם לא עומדים לכווץ את המגבת האהובה עליכם.
טפלו בכתמים: הבחנתם בכתם או סימן כלשהו? אל דאגה. מרחו מעט נוזל כביסה ישירות על הכתם או השתמשו בעט להסרת כתמים והניחו לחומר לפעול כ-10 דקות לפני הכביסה.
בחירה בחומר ניקיון נכון
כדאי לבחור תמיד חומרי ניקיון שמתאימים לשימוש עם מגבות לבנות. חפשו חומרי ניקיון שמיועדים ספציפית לכביסה לבנה – אלו מכילים חומרים מבהירים שעוזרים לשמור על המראה הבוהק. אם אתם לא חובבי תוספים סינתטיים, יש שפע אלטרנטיבות טבעיות ויעילות באותה מידה.
טיפ של אלופים: שקלו להשתמש בנוזל כביסה במקום באבקה. נוזל כביסה מתמוסס בקלות במים ומפחית את הסיכון להיווצרות סימני חומר ניקיון על המגבות. משקעים אלו יכולים לגרום למגבת להתקשות ואפילו להצהיב עם הזמן.
טמפרטורת המים ובחירת תכנית
טמפרטורה: הקפידו להשתמש במים חמים סביב 60 מעלות לניקיון היעיל ביותר. כביסה בטמפרטורה הזו גם יעילה יותר בחיסול בקטריות והסרת שמנים ולכלוך.
בחירת תכנית: בחרו בתוכנית רגילה או אינטנסיבית יותר. מגבות יכולות לעמוד במעט זעזוע והתוכניות הללו יעזרו להסיר לכלוך ושמנים שהצטברו עם הזמן.
כמות כביסה: זכרו לא להעמיס יותר מדי על מכונת הכביסה. מגבות זקוקות למרחב בכדי לזוז ולהתנקות כראוי. כלל אצבע טוב הוא למלא את התוף עד כ-3/4 מהמקום הזמין.
שיטות כביסה
בואו נדבר על כמה נשקים סודיים שיהפכו את המגבות הלבנות שלכם לנקיות ורכות במיוחד.
הוסיפו חומץ: מזגו כוס של חומץ לבן אל תא מרכך הכביסה. החומץ יעזור להסיר משקעי סבון, ירכך את את המגבות ואפילו יעזור למנוע את הריח המעופש שמגבות יכולות לפתח. אל תדאגו – ריח החומץ לא נטמע במגבות עצמן לאורך זמן.
השתמשו באבקת סודה לשתייה: הוסיפו כוס אבקת סודה לשתייה יחד עם נוזל הכביסה. הסודה תעזור לנטרל ריחות רעים ויכולה להעניק עוד בוסט לצבע הלבן הנקי.
אלטרנטיבות טבעיות: אם אתם מעדיפים כביסה בחומרים טבעיים, תוכלו לבחור בין כמה אפשרויות שעובדות מעולה על מגבות לבנות. מיץ לימון למשל פועל כמלבין טבעי בשילוב עם אור השמש. רק אל תגזימו עם המינון, מאחר והחומציות עלולה להחליש את סיבי הבד עם הזמן.
שיטות ייבוש
הדרך בה אתם מייבשים את המגבות שלכם חשובה לא פחות משיטת הכביסה עצמה.
מייבש כביסה: השתמשו בתוכנית חום גבוה בכדי לחסל בקטריות ששרדו את הכביסה. החום גם יעזור לרכך את הסיבים. הקפידו לא לייבש את המגבות יותר מדי, בכדי למנוע נזק לבד לאורך זמן.
ייבוש בתלייה: אם אתם מעדיפים לתלות את המגבות לייבוש באוויר החדר, זכרו לנער אותן היטב לפני כן בכדי למנוע מהמגבות להתקשות. אור השמש מסייע גם בהלבנה וריענון של המגבות, אך הקפידו לא להשאיר אותן באור שמש ישיר לזמן ארוך מדי בכדי למנוע מקרינת ה-UV להחליש את הסיבים.
שמירה על לובן הכביסה
בכדי לשמור על הלבן הבוהק הזה לאורך זמן, חשוב לדעת איך נכון להשתמש ולאחסן את המגבות הלבנות שלכם. נסו לתלות מגבות לייבוש בין שימוש לשימוש במקום להשאיר אותן בחדר הרחצה או באזור לח אחר. בכך תמנעו צמיחה של טחב, שיכול להוביל לשינויי צבע וריחות לא נעימים.
בנוסף, שימו לב לחומרים שבאים במגע עם המגבות שלכם. חלק מתכשירי הטיפוח, במיוחד אלו שמכילים בנזואיל פרוקסיד, יכולים לגרום לכתמים דמויי אקונומיקה. שקלו להשתמש במגבות כהות יותר להסרת מייק אפ ואיפור או לאחר שימוש בתכשירים עם פוטנציאל הכתמה.
לבסוף, הקפידו לכבס את המגבות הלבנות שלכם לאחר כל 3-4 שימושים. זה אולי נשמע הרבה, אבל כביסה בתדירות קבועה מונעת הצטברות של שמני גוף, תאי עור מתים ובקטריות – שתורמים כולם לשינויי צבע בבד ולריחות לא נעימים לאורך זמן.
בעיות נפוצות
גם עם הטיפול המסור ביותר, ייתכן ותתקלו בכמה צרות עם המגבות שלכם בדרך.
הצהבה: נגרמת לעיתים קרובות בגלל הצטברות של שמני גוף, משקעי חומרי ניקיון או מינרלים של מים קשים. ניתן לנסות לטפל בתופעה על ידי כביסה של המגבות במים חמים עם כוס חומץ ללא חומר ניקיון וכביסה רגילה בהמשך.
כתמים קשים: במקרה של כתמים קשים במיוחד, נסו להכין משחה ממלבין על בסיס חמצן ומים ומרחו ישירות על הכתם. המתינו שעה וכבסו כרגיל.
מגבות נוקשות: אם המגבת מרגישה כמו נייר זכוכית לאחר הכביסה, כנראה שנוצרה הצטברות של חומר ניקיון או מרכך. כבסו את המגבות עם כוס חומץ ללא חומר ניקיון ושוב עם חצי כוס אבקת סודה לשתייה. בכך תוכלו להחזיר למגבות את הרכות המיוחלת.
לסיכום, שמירה על מגבות לבנות כמו חדשות, אפשרית בהחלט ובלי יותר מדי מאמץ. עם השיטות שהזכרנו – ממיון ועד טיפול מקדים ועד בחירה בחומר ניקיון ושיטת ייבוש נכונה – תוכלו לשמור על תחושת של ספא בחדר הרחצה שלכם.
זכרו, עקביות היא המפתח. הקפידו על שגרת כביסה בכדי להאריך את חיי המדף של המגבות שלכם ולשמור עליהן במצב מעולה. ייתכן וזה יצריך מעט יותר מאמץ, אך הוא שווה את הרגע בו תתעטפו במגבת רכה, נקייה ולבנה להפליא לאחר המקלחת.