דף הבית ניקיתי » חדר שינה » איזו הברקה: איך לנקות תכשיטי כסף עם חומרים טבעיים

איזו הברקה: איך לנקות תכשיטי כסף עם חומרים טבעיים

יש דרך קלה וטבעית לנקות תכשיטי כסף בבית. המדריך השלם להברקת כלי כסף ותכשיטים עם חומרי ניקיון טבעיים בקלות, ביעילות וללא שריטות
איך לנקות תכשיטי כסף
שתפו חברים

הפופולריות של תכשיטי כסף רק הולכת ועולה בשנים האחרונות בזכות המראה האלגנטי ושלל המותגים שהעניקו לתכשיטים תחכום תוך שמירה על פשטות. פני השטח הבוהקים של תכשיטי כסף משחירים עם הזמן, מה שגורם לאובדן הקסם המאפיין אותם.

במדריך הבא נלמד איך לנקות תכשיטי כסף ולהחזיר להם את הזוהר הטבעי שלהם ממש כמו בפעם הראשונה שהנחתן עליהם עיניים. נלמד לא רק איך להחיות את הברק של תכשיטי כסף שהשחירו אלא גם נעמיק בסיבות שגורמות לתכשיטים להשחיר ואיך למנוע את התופעה מראש.

למה תכשיטי כסף משחירים?

השחרה של כלי כסף וספציפית תכשיטי כסף היא לא סימן לאיכות נמוכה דווקא אלא תהליך כימי טבעי. כסף מגיב לחומרים שמכילים גופרית באוויר וכתוצאה מכך נוצרת שכבת כסף גופרתית שגורמת להשחרה המוכרת. התהליך מואץ אף יותר בסביבות עם לחות גבוהה וזיהום אוויר ובמגע עם כימיקלים מסוימים ממוצרי קוסמטיקה ושיער שונים.

גם השמנים הטבעיים של העור יכולים להשפיע על תכשיטי הכסף שלכם, אך ההשפעה משתנה מאדם לאדם. לכן תכשיטי כסף ישחירו בקצב שונה לאנשים שונים. בנוסף, מאכלים עם תכולת גופרית גבוהה כמו ביצים או בצל או חומרים כמו גומי או צמר שבאים במגע עם התכשיטים, יכולים אף הם לזרז את ההשחרה בתנאים מסוימים.

השחרת כלי כסף היא לא רק בעיה של שכבה חיצונית, עם הזמן היא עלולה לחדור למתכת עצמה ולהפוך את הניקיון למאתגר הרבה יותר. לכן חשוב לנקות ולהגן על תכשיטי הכסף שלהם באופן קבוע בכדי לשמור עליהם לאורך זמן. עם הטיפול הנכון, התכשיטים שלכם יחזיקו מעמד עם ברק טבעי וישרתו אתכן שנים רבות.

ניוזלטר מבריק!

חומרים דרושים

לפני שנתחיל בניקיון, נאסוף את כל החומרים הדרושים על מנת לחסוך זמן ובלגאן בעת העבודה.

מטלית מיקרופייבר רכה לניקוי והברקה ללא שריטות
נוזל כלים עדין לניקוי התכשיטים
מים חמים
אבקת סודה לשתייה להסרת כתמים קשים
קערה קטנה
מברשת רכה קטנה לניקוי עמוק
חומר מבריק כלי כסף מסחרי (אופציונלי)

המלצות מבריקות
10 שיטות ניקיון עם אבקת סודה לשתייה

10 דרכים לא צפויות לניקיון הבית עם סודה לשתייה

איך לכבס מגבות לבנות - כל השיטות

כל הטיפים והשיטות: איך לכבס מגבות לבנות

הכנות מקדימות

הכנה מקדימה יכולה להפוך את הליך הניקיון לחלק ויעיל יותר. תחילה בחרו משטח עבודה נקי ושטוח באזור מאוורר היטב והניחו עליו מגבת רכה או מטלית שתגן על התכשיטים משריטות.

בחנו את התכשיטים בכדי לאתר אבנים רופפות או חוליות פגומות. הניחו את החלקים הפגומים בצד לתיקון מקצועי. ניקוי חלקים פגומים עלול רק להחמיר כל בעיה.

לבסוף הכינו את תערובת הניקיון על ידי ערבוב של מים חמים בקערה קטנה עם כמה טיפות של נוזל כלים עדין. אם אתם מתכננים להשתמש גם באבקת סודה לשתייה לכתמים קשים יותר, וודאו שהיא נמצאת בהישג יד.

איך לנקות תכשיטי כסף – צעד אחר צעד

1. נגבו בעדינות את תכשיט הכסף עם מטלית מיקרופייבר רכה בכדי להסיר לכלוך. אם לתכשיטים יש עיקולים שונים, עיצובים וחריטות, השתמשו במברשת רכה בכדי להסיר לכלוכים נסתרים. הקפידו לנקות בעדינות בכדי למנוע שריטות על המתכת.
2. לניקיון עמוק יותר, השרו את התכשיט בקערה עם נוזל הניקיון שהכנו לפני כן למשך 5-10 דקות. לאחר מכן שפשפו בעדינות עם מברשת רכה בתנועת הלוך וחזור ולא עיגולית בכדי למנוע שריטות. הקפידו במיוחד על אזורים נסתרים בהם תכשיטים נוטים להשחיר יותר.
3. אם נותרו כתמים, ערבבו מים עם אבקת סודה לשתייה עד להיווצרות משחה ומרחו על האזור המוכתם. המתינו מספר דקות ושפשפו בעדינות עם המברשת.
4. שטפו היטב כל תכשיט כסף תחת מים חמים זורמים בכדי להסיר את השאריות של חומרי הניקיון. הקפידו לא להשתמש במים חמים מדי בכדי לא לפגום בתכשיטים העדינים.
5. נגבו וייבשו היטב את התכשיטים עם מטלית רכה ונקייה עד להברקה. בשלב זה ניתן להשתמש בחומר הברקה לכלי כסף (פוליש). הוסיפו מעט חומר למטלית רכה נקייה ושפשפו בעדינות את התכשיט בתנועות הלוך-חזור. הפוליש יעניק לתכשיט הכסף ברק נוסף וגם יסייע במקרים רבים למנוע השחרה מהירה נוספת.
6. אם השתמשתם בחומר הברקה – שטפו לאחריו פעם אחרונה את התכשיטים במים פושרים בכדי להשאיר שאריות חומר וייבשו היטב עם מטלית רכה ונקייה. הקפידו על ייבוש יסודי בכדי למנוע הופעת כתמי מים והשחרה נוספת.

מניעת השחרה ואחסון תכשיטי כסף

בכדי לצמצם השחרה של תכשיטי כסף, חיוני לטפל בהם בשגרה ולהעניק להם תשומת לב ראויה. הקפידו לענוד את התכשיטים רק לאחר שימוש בבושם, תכשירי ספריי לשיער או איפור בכדי למנוע תגובות כימיקליות שמובילות להשחרה. הקפידו לנגב את התכשיט עם מטלית רכה לאחר כל שימוש בכדי להסיר שמנים וזיעה שיכולים אף הם להאיץ השחרה.

הקפידו לשמור תכשיטי כסף במקום יבש וקריר. אחסנו כל תכשיט בנפרד בכדי למנוע שריטות, בעדיפות בתוך שקיקי בד או קופסאות תכשיטים. להגנה נוספת, הניחו סופחי לחות באזור האחסון בכדי לעזור בהאטת ההשחרה.

שאלות ותשובות

כל כמה זמן צריך לנקות תכשיטי כסף?

מומלץ לנקות תכשיטי כסף אחת לחודש-חודשיים ולאחר כל חשיפה לכימיקלים קשים או סביבה לחה ובעייתית. ענידה קבועה של תכשיטי כסף יכולה למעשה לסייע במניעת השחרה בזכות החיכוך המתמיד עם העור.

מותר לענוד תכשיטי כסף במקלחת או בבריכה?

מומלץ לא לענוד תכשיטי כסף במקלחת, בבריכה או בזמן פעילות גופנית. מים וכלור יכולים להאיץ את תהליך ההשחרה ולחות עלולה להילכד במתכת והוביל להשחרה או חלודה.

אפשר לנקות תכשיטי כסף עם נייר אלומיניום?

כן. פתרון ביתי פופולרי נוסף מערב עטיפה של קערה בנייר אלומיניום, הוספה של מים חמים ואבקת סודה לשתייה והשרייה של תכשיטי הכסף. התגובה הכימית עוזרת להפחית השחרה אך חשוב להיות זהירים עם אבני חן מאחר ומים חמים עלולים לפגום בתכשיט.

למה התכשיטים שלי משחירים יותר מהר?

מהירות ההשחרה תלויה בגורמים רבים כמו רמת ה-pH על העור, כמות המזהמים והגופרית באוויר באזור המגורים וכל כמה זמן התכשיטים באים במגע עם קוסמטיקה וחומרים אחרים עם כימיקלים מזיקים.

אהבתם את המדריך? יש לכם טיפים לניקיון משלכם? שתפו אותם בתגובות למטה. התובנה שלכם יכולה להיות טיפ הזהב שמישהו בדיוק מחפש.
שתפו חברים ומשפחה

טיפ נוסף בשבילך

איך לנקות מעקה זכוכית במרפסת

נוף מבריק: איך לנקות מעקה זכוכית במרפסת בקלות

שתפו טיפים בתגובות!

guest
1 תגובה
Inline Feedbacks
פתח את כל התגובות
טלי מורג
אורח/ת
טלי מורג
לפני 9 חודשים

מכירה שיטה יעילה. לקחת קערה. לצפות בנייר כסף… לשים סודה לשתייה ומים רותחים..
לשים את התכשיטים… לחכות כמה ד… אין צורך לעשות כלום…. כמו חדש!!!!

המדריכים של ניקיתי

עקבו אחרי ניקיתי לטיפים מושלמים
אחריות המשתמש/ת
המידע המסופק במדריכים ובתכנים של ניקיתי הוא למטרות ידע כללי בלבד והוא אינו בגדר המלצה. כל שימוש בו הוא על אחריות המשתמש/ת בלבד. אנא קראו את תנאי השימוש המלאים והקפידו לפעול בשיקול דעת בכדי להימנע מגרימת נזק לכם ולרכוש.
כללי זהירות
1. השתמשו תמיד בציוד מגן. לרבות כפפות ומשקפי מגן בשימוש בכימיקלים.
2. בשימוש בחומרים (גם טבעיים) בדקו קודם יעילות על שטח קטן ונסתר.
3. הפעילו שיקול דעת ואמתו מידע במקורות נוספים.