על פי ארגון הבריאות העולמי מיליוני אנשים ברחבי העולם סובלים ממחלות שמועברות במזון בכל שנה? ניקיון המטבח והכלים השונים בו משחקים תפקיד משמעותי בשמירה על סטנדרטים של בריאות. אחד הכלים הללו במטבח שלא זוכים תמיד למספיק תשומת לב בכל מה שקשור לניקיון הם משטחי סיליקון לאפייה. ניקיון יסודי של משטחי האפייה הללו לא רק יאריכו את חייהם אלא גם יבטיחו סביבה הגיינית יותר ומניעת מחלות.
ציוד וחומרים
מים חמים: הכרחיים על מנת לשחרר ביעילות שאריות מזון שתקועות על משטח הסיליקון.
סבון כלים עדין: שימוש בסבון עדין יעזור בהסרת שומנים מבלי לפגוע במשטח הסיליקון העדין.
מטלית רכה או ספוג: ניקיון במטלית רכה תעזור למנוע שריטות ונזק למשטח.
אבקת סודה לשתייה: על מנת לסייע בהסרת כתמים קשים יותר.
חומץ לבן: שימוש בחומץ מסייע בניקיון עמוק יותר ומחטא את המשטח מבקטריות.
מתקן לייבוש או מגבת: על מנת לייבש את משטח הסיליקון לאפייה לחלוטין בכדי למנוע הצטברות עובש או בקטריות.
איך לנקות משטח סיליקון לאפייה – צעד אחר צעד
- התחילו בניעור והסרת פירורים ושאריות אוכל גדולות ממשטח הסיליקון.
- מלאו קערה במים חמים והוסיפו כמה טיפות סבון כלים עדין. השרו את משטח הסיליקון ל-10-15 דקות בכדי לאפשר לשאריות המזון להתרכך.
- שפשפו בעזרת ספוג או מטלית רכה את השאריות העקשניות בתנועות עיגוליות. הכינו משחה מאבקת שתייה ומעט מים ושפשפו את האזור המוכתם.
- שטפו היטב את משטח הסיליקון תחת מים זורמים בכדי להסיר שאריות סבון.
- נגבו את המשטח בעזרת מטלית לחה שנטבלה בחומץ לבן ושטפו שוב
- הניחו את משטח הסיליקון הנקי על מתקן לייבוש כלים או על מגבת נקייה. הימנעו מלקפל את המשטח בכדי לאפשר ייבוש אחיד ומלא.
הוראות בטיחות
הימנעו משימוש בציוד וחומרי ניקוי אגרסיביים שיכולים לפגום במשטח הסיליקון ולפגוע באיכותו. חומרי ניקוי קשים עלולים גם לחדור למשטח ולעבור לאוכל בשימוש מאוחר יותר.
גם אם משטח הסיליקון נראה נקי, חלקיקים יכולים להצטבר עליו. נקו את המשטח לאחר כל שימוש כדי לוודא שהוא נשאר נקי ויעיל. סיליקון הוא אמנם חומר עמיד אך לאורך זמן ושימוש תכוף הוא עלול להראות סימנים של שחיקה ונזק. אם אתם מבחינים בקרעים רבים או פגמים, עדיף להחליף את משטח הסיליקון במשטח חדש.
שאלות ותשובות
אפשר לשים משטח סיליקון לאפייה במדיח הכלים?
אמנם רוב משטחי הסיליקון לאפייה בטוחים לשימוש במדיח הכלים אך שטיפה ביד תאריך את החיים של המשטח ותאפשר ניקיון עדין וזהיר יותר.
למה משטח הסיליקון צובר כתמים ומאבד מהצבע?
חומרי גלם כמו כורכום, רוטב עגבניות, פירות יער ועוד יכולים להכתים את משטח הסיליקון בכתמים שקשה יותר להסיר. וודאו להעביר את המשטח ניקיון יסודי לאחר שימוש בחומרי גלם שכאלו.
לסיכום, בכדי להבטיח שכל מנה שיוצאת מהתנור שלכם לא רק טעימה אלא גם נאפית בסביבה הגיינית ובעזרת משטח אפייה מסיליקון נקי ואיכותי, הקפידו לנקות אותו לטפל בו בעדינות באופן תדיר ושגרתי.