ג'ינס היה מאז ומתמיד הרבה יותר מעוד פריט לבוש. ג'ינס הוא הצהרה, ג'ינס הוא נוחות ועבור רבים, ג'ינס הוא סוג של עור שני. אך כשזה מגיע לטיפול בפריט הלבוש האהוב, הדעות חלוקות. יש מי שמשוכנעים שחייבים לכבס ג'ינס לאחר כל שימוש ויש מי שמתגאים שהם כמעט ואינם מכבסים את הג'ינס כלל וכלל.
בפוט הבא נצלול אל השאלה הבוערת: כל כמה זמן צריך לכבס ג'ינס, נפריך כמה מיתוסים בנוגע לניקוי ג'ינס ונספק עצות מעשיות שיעזרו לכם לשמור על המראה של הג'ינס האהוב ולשמור עליו לאורך זמן רב.
מיתוסים על ג'ינס וכביסה
עולם הג'ינס עמוס במיתוסים ובפולקלור, במיוחד כשזה מגיע לכביסה. אמונה רווחת אחת היא שיש לכבס ג'ינס לאחר כל שימוש, כמו שנהוג עם בגדים רבים אחרים. לעומת זאת, חובבי ג'ינס ומומחים רבים מאמינים שכביסה תכופה של הג'ינס שוחקת את הבד, מפשיטה אותו מתכונותיו הייחודיות ומקצרת את אורך חייו.
בצד השני של הספקטרום נמצא הרעיון של לא לכבס ג'ינס בכלל, קונספט שהפך פופולרי בקרב טהרני ג'ינס ואפילו כמה מנכ"לים נחשבים בתעשיית האופנה. גישה זו מקושרת לטיפול הנפוץ בג'ינס גולמי, סוג ספציפי של ג'ינס שלא זקוק לכביסה או יחס מיוחד. חסידי גישה זו מאמינים שהימנעות מכביסה משמרת את הבד הטבעי ומעניקה לג'ינס אופי. עם זאת, גישה זו מעלה סוגיות היגייניות ופרקטית פחות, במיוחד בחיי היום יום.
האמת נמצאת איפשהו באמצע. התדירות בה אתם מכבסים את הג'ינס שלכם צריכה להתבסס על החלטה מאוזנת בהתאם לסוג הג'ינס, אורח החיים שלכם ושיקולים היגייניים אישיים. הבנת האיזון היא המפתח על מנת להבטיח ג'ינס נקי שמחזיק לאורך זמן.
להבין בד ג'ינס
ג'ינס עשוי מדנים – בד אריג כותנה יציב עם היסטוריה עשירה עוד מהמאה ה-19. הבד תוכנן במקור עבור בגדי עבודה בזכות עמידותו והתפתח למוצר אופנתי בסיסי שאפשר למצוא כמעט בכל ארון בגדים. האבולוציה הזו הובילה לפיתוח של מבחר סוגי דנים, כל אחד עם מאפיינים ייחודיים וצרכי טיפול וכביסה שונים.
בבסיסו, דנים מורכב מסיבי כותנה ארוגים בחוזקה שמעניקים לו עמידות. הצבע הכחול הקלאסי מגיע מתהליך צביעה ייחודי בו רק פני השטח של הבד נצבעים ומשאירים את ליבת הסיב לבנה. תהליך זה הוא מה שגורם לג'ינס לדהות ולפתח אופי משלו עם הזמן.
ישנם מספר סוגי דנים, כשכל אחד דורש טיפול שונה. דנים גולמי, שידוע גם כג'ינס יבש, לא עובר טיפול לאחר הצביעה. הוא מתאים את עצמו לגוף הלובש ומפתח דפוסי דהייה ייחודים. דנים נמתח לעומתו מכיל אחוז קטן של אלסטן לנוחות מוגברת ודורש טיפול עדין בכדי לשמור על צורתו. דנים שטוף מציע תחושה רכה יותר וטיפול קל יותר. דנים שטוף בדרך כלל גם לא מתכווץ, מה שהופך אותו לפופולרי במיוחד.
אז כל כמה זמן צריך לכבס ג'ינס?
ועכשיו ללב העניין: כל כמה זמן כדאי לכבס ג'ינס? ההמלצה המעשית והכללית היא לכבס ג'ינס לאחר 4-6 שימושים, כשהם מתחילים להריח לא טוב או כשמצטברים כתמים נראים לעין. ההנחיה הכללית הזו מבטאת איזון בין שמירה על ההיגיינה לבין שמירה על איכות הבד.
אז למה דווקא התדירות הזו? ג'ינסים מתוכננים להיות יותר עמידים מפריטי לבוש אחרים. כביסה שלהם בתדירות גבוהה עלולה לגרום לבד להישחק מהר יותר ולהוביל לדהיית צבע ואובדן הצורה. לעומת זאת, המתנה ארוכה מדי בין כביסה לכביסה עלולה להביא להצטברות בקטריות וריחות לא נעימים. כביסה לאחר 4-6 פעמים שלבשתם את הג'ינס היא פשרה טובה באמצע.
תדירות זו יכולה להשתנות בהתאם לנסיבות אישיות כמובן. למשל, אם אתם פעילים במיוחד או חיים באזור חם יותר, ייתכן ותצטרכו לכבס את הג'ינס לעיתים תכופות יותר.
גורמים שמשפיעים על תכיפות הכביסה
ישנם כאמור מספר גורמים שמשפיעים על התדירות בה אתם צריכים לכבס את הג'ינס האהוב עליכם:
.
אורח חיים ורמת פעילות
אם אתם לובשים ג'ינס לפעילויות אקטיביות או נמצאים בסביבה בה הם מתלכלכים במהירות, תצטרכו לכבס את הג'ינס בתדירות גבוהה יותר. בהתאם, אם אתם לובשים ג'ינס בעיקר במשרד, ניתן לכבס אותו לעיתים רחוקות יותר.
אקלים והיגיינה אישית
אם אתם גרים באזור עם אקלים חם יותר או יש נטייה להזעה, תצטרכו גם כן לכבס את הג'ינס בתדירות גבוהה יותר. בנוסף, אם העור שלכם רגיש או אתם סובלים מאקנה, כביסה תכופה יותר תעזור למנוע גירויים מיותרים בעור.
איך לכבס ג'ינס בצורה הנכונה
כשזה מגיע לכביסת הג'ינס עצמו, טיפול נכון יבטיח את הצבע, הצורה ואורך החיים של הג'ינס. הנה כמה טיפים מעשיים לכביסה יעילה של ג'ינסים.
- הקפידו להפוך את הג'ינס מבפנים החוצה לפני הכביסה בכדי לעזור לשמר את הצבע ולהפחית חשיפה ישירה של הבד לחומרי ניקוי וגירויים.
- השתמשו בתוכנית כביסה עדינה עם מים קרים. מים חמים יכולים לגרום לג'ינס להתכווץ ולדהות בעוד כביסה לא עדינה עלולה לשחוק את הדנים.
- בחרו גם בחומר ניקיון עדין לכביסה, בעדיפות חומר ייעודי לבדים צבעוניים או ג'ינס. חומרים אלו יהיו פחות אגרסיביים על הג'ינס ויעזרו לשמור על הצבע ועל איכות הבד.
- הימנעו מייבוש ג'ינס במייבש הכביסה. חום גבוה עלול לגרום להתכווצות, דהיית צבע והתפרקות של הבד. במקום, תלו את הג'ינס להתייבש באוויר. אם אתם מוכרחים להשתמש במייבש, הפעילו תכנית על חום נמוך או על אוויר יבש.
תחזוקה שוטפת
בכדי להאריך את הזמן בין הכביסות, ניתן ליישם כמה צעדים פשוטים בין לבין על מנת לשמר על הג'ינס במיטבו.
- נקו כתמים קטנים ישירות עם מטלית לחה וכמות קטנה של חומר ניקוי עדין, סמוך ככל האפשר להכתמת הג'ינס.
- אווררו מדי פעם את הג'ינסים שלכם ותלו אותם בחדר מאוורר היטב הרחק מאור שמש ישיר. בכך תפחיתו ריחות ותעניקו רעננות מחודשת.
- ניתן להקפיא ג'ינס כפתרון זמני להסרת ריחות לא נעימים, אך לא מדובר בתחליף לכביסה עצמה.
כל כמה זמן אתם מכבסים את הג'ינס האהוב עליכם? יש לכם שיטות לכבס את הג'ינס ולשמור עליו רענן במיוחד? שתפו אותנו ואת המבריקים בתגובות.
אחריי שלוש פעמים גג! בגדים תופסים ריח לא משנה כמה אתה נקי תחבורה ציבורית ישיבה במקומות .
מכנסיים בד אחריי פעם .
טרניניג אחריי פעמיים
למה הקדמה טרחנית כל כך ??, פעם הבאה אוותר על קריאת הכתבה
אחרי כל שימוש תולה להתרעננות על החבל להסיר חיידקים וריח.
מכבסת אחרי 3 – 4 פעמים
ג'ינס הוא פריט לבוש צמוד ועלול לצבור ריח – לכן מכבסת אותו לפי הצורך.