דף הבית ניקיתי » סלון » איך לרענן את הספרייה ולהסיר ריח רע מהספרים

איך לרענן את הספרייה ולהסיר ריח רע מהספרים

ניקיון יסודי של אזור הספרייה והספרים עצמם חיוני על מנת למנוע הצטברות לחות ועובש והיווצרות ריחות מעופשים. כך תרעננו את הספרייה והספרים
העלמת עופש מספרים והספרייה
שתפו חברים

ברוכים הבאים, חובבי הספרים. אם בזמן האחרון אתם מבחינים בארומה לא נעימה מכיוון הספרייה שלכם, הגעתם למקום הנכון. בפוסט הבא נצא למסע לריענון ריח מדפי הספרים שלכם ונגרום לספריה ולספרים שעליה להריח טוב לאורך זמן.

מה גורם לריח בספרייה

תהליך ההזדקנות של הספרים

בדיוק כמונו, ספרים מזדקנים ואיתם החומרים האורגניים מהם הם עשויים. מאלו שמרכיבים את הנייר והכריכה שמתפרקים לאט ומשחררים את הריח המוכר של "ספר ישן". גם הדיו והדבק תורמים לארומה הייחודית כך שספרים ישנים יותר שהוכנו מחומרים מסורתיים יחזיקו לעיתים קרובות בריח מובחן יותר.

גורמים סביבתיים

המיקום של הספרייה בחדר משנה אף הוא לרווחתם של הספרים. מאפיינים כמו לחות, אוורור מועט או אבק יכולים לתרום לארומה העכורה. ספרייה במרתף לח יגרום לריחות מעופשים ואילו מיקום באזור מוצף אור יכול להעניק ארומה חמימה וחיה יותר. גם הדרך שעבר הספר במהלך חייו משפיעה על הניחוח, בעיקר ספרים יד שנייה שמביאים עמם את הריחות שספגו בעברם.

איך לרענן את ריח הספרייה

1. טיפול אבק

נתחיל עם הבסיס – הוציאו את כל הספרים מהספרייה והסירו מהם אבק בעזרת מברשת רכה שיכולה גם להגיע לאזורים נסתרים.

ניוזלטר מבריק!

2. תרפיה בשמש

אור השמש והאוויר הפתוח יכולים לעשות פלאים לספרים. הניחו את הספרים לזמן קצר בחוץ, אך היזהרו לא להגזים – יותר מדי שמש עלולה לפגום בהם.

המלצות מבריקות
10 שיטות ניקיון עם אבקת סודה לשתייה

10 דרכים לא צפויות לניקיון הבית עם סודה לשתייה

איך לכבס מגבות לבנות - כל השיטות

כל הטיפים והשיטות: איך לכבס מגבות לבנות

3. הקסם שבסודה לשתייה

המוצר הבסיסי שחובה להחזיק בכל מטבח יעזור גם כאן. פזרו מעט אבקה על המדפים או שמרו קערה קטנה עם אבקת סודה לשתייה באחד המדפים על מנת לספוג ריחות לא נעימים.

4. בישום למתקדמים

אם תרצו לבשם את הספרים והספרייה נסו לטפטף מעט שמן לבנדר או אקליפטוס על צמר גפן ומקמו בין הספרים באזורים אסטרטגיים בספרייה. תוכלו גם להניח קליפות תפוז או לימון בכד להעניק ריח הדרי באזור וגם עשבי תיבול יבשים כמו רוזמרין או נענע שיוסיפו ריח מרענן.

תחזוקה שוטפת של הספרייה

כמו צמחים, גם הספרים שלכם צריכים תשומת לב. מדי כמה חודשים דאגו להסיר אבק ביסודיות, לסדר ולאתר סימנים לעובש או נזקים אחרים. אם יש לכם אוסף ספרים עתיקים או נדירים במיוחד, כדאי להתייעץ עם מומחים בשימור שיתפרו לכם תכנית מותאמת לניקיון.

שאלות ותשובות

כל כמה זמן לנקות את הספרייה?
לפחות פעם ב-3 חודשים. תחזוקה שוטפת יכולה למנוע הצטברות אבק וצמיחת עובש.

אפשר להשתמש במבשם אוויר מסחרי?
אמנם מבשמי אוויר יכסו על הריחות זמנית אבל הם לא מטפלים לרוב בשורש הבעיה. שימוש בחומרים טבעיים כמו סודה לשתייה יעילים יותר גם בנטרול הריחות ושמירה על ריח נעים לאורך זמן.

האם בטוח למקם ספרים באור שמש ישיר?
בעוד אור שמש יכול לעזור בריענון הארומה של הספרים ושל הספרייה, חשיפה ממושכת לאורך זמן לאור השמש יכולה לפגוע בספרים לכן עדיף למקם את הספרייה באזור עם אור שמש חלקי בלבד.

טעויות להימנע מהן

העמסת יתר על המדפים: דחיסה של יותר מדי ספרים על מדף הספרים בספרייה שלכם תגביל את זרימת האוויר ותוביל להצטברות לחות ועובש.

התעלמות מסימני עובש: אם אתם מבחינים בעובש, טפלו בו מיד. העובש עלול לפגוע בספרים, להתפשט ולפגוע באיכות האוויר בחדר.

שימוש בכימיקלים: העדיפו חומרי ניקוי טבעיים. חומרי ניקוי עם כימיקלים עלולים לפגוע בספרים ולייצר עוד ריחות לא נעימים.

לסיכום, הספרייה שלכם היא סוג של מקדש, מקום בו הסיפורים קמים לתחייה. על ידי שמירה על ריח טוב באזור הספרייה, אתם לא רק משפרים את חווית הקריאה שלהם אלא גם דואגים לספרים שעיצבו אתכם. אז קדימה, העניקו לספרייה את היחס שמגיע לה.

אהבתם את המדריך? יש לכם טיפים לניקיון משלכם? שתפו אותם בתגובות למטה. התובנה שלכם יכולה להיות טיפ הזהב שמישהו בדיוק מחפש.
שתפו חברים ומשפחה

טיפ נוסף בשבילך

איך לנקות כתם יין משטיח

זו הדרך הטובה ביותר להסרת כתם יין אדום מהשטיח

שתפו טיפים בתגובות!

guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
פתח את כל התגובות

המדריכים של ניקיתי

עקבו אחרי ניקיתי לטיפים מושלמים
אחריות המשתמש/ת
המידע המסופק במדריכים ובתכנים של ניקיתי הוא למטרות ידע כללי בלבד והוא אינו בגדר המלצה. כל שימוש בו הוא על אחריות המשתמש/ת בלבד. אנא קראו את תנאי השימוש המלאים והקפידו לפעול בשיקול דעת בכדי להימנע מגרימת נזק לכם ולרכוש.
כללי זהירות
1. השתמשו תמיד בציוד מגן. לרבות כפפות ומשקפי מגן בשימוש בכימיקלים.
2. בשימוש בחומרים (גם טבעיים) בדקו קודם יעילות על שטח קטן ונסתר.
3. הפעילו שיקול דעת ואמתו מידע במקורות נוספים.