תנור אפייה נקי זה לא רק עניין של אסתטיקה אלא דרישה מהותית בכל מה שקשור לתפקוד התנור לאורך זמן ולשמירה על הבטיחות במטבח שלכם. שאריות מזון שרוף בתנור עלולות לגרום לריחות לא נעימים, להשפיע על הטעם של האוכל שלכם ואפילו להוות סיכון פוטנציאלי לשריפות.
הסרה של השאריות העיקשות הללו מאתגרת אבל עם הגישה הנכונה תוכלו להגיש את התנור למצב מעולה בזמן קצר. במדריך הבא נחשוף את השיטות היעילות להסרת שומן שרוף כתוצאה משאריות מזון שיבטיחו שהתנור שלכם יתפקד ממש כמו חדש.
למה חשוב לנקות את התנור משאריות מזון שרוף?
שאריות מזון שרוף בתנור מציבות מספר בעיות שיכולות להשפיע על החוויה הקולינרית שלכם. קודם כל, ריח וטעם שאריות מזון שרוף על תחתית התנור עלולות לחדור למנות הבאות שתאפו בתנור, מה שמוביל לרוב לטעמים מרירים וארומה לא נעימה.
בנוסף, הצטברות של מזון שרוף בתנור עלולה להוביל לשריפה כשהשאריות נדלקות בטמפרטורות גבוהות ועלולות לסכן אתכם ואת הבית שלכם. לבסוף, תנור מלוכלך יכול להשפיע על תפקודו, מאפייה לא אחידה, צריכת אנרגיה מוגברת וקצרים.
חומרים וציוד נדרש
- מטלית רכה לניגוב עדין מבלי לשרוט את פני התנור
- מברשת קרצוף להתמודדות עם אזורים קשים
- מרית או מגרדת פלסטיק להסרה של פיסות גדולות של מזון שרוף
- בקבוק ריסוס להתזת חומרי ניקיון
- חומץ לבן לניקיון טבעי וריכוך שאריות מזון שרוף ושומן
- אבקת סודה לשתייה לריכוך עדין ושפשוף ללא גרימת נזק
- מים לשטיפה ויצירת תמיסות ניקיון
- קערה בטוחה לשימוש בתנור לניקיון בעזרת אידוי
- כפפות תנור להגנה על הידיים בזמן הניקיון
איך לנקות מזון שרוף מהתנור – צעד אחר צעד
לפני תחילת הניקיון חשוב לוודא שהתנור קר בכדי לא להסתכן בכוויות ולוודא שחומרי הניקיון יפעלו כראוי ושהלכלוך יוסר בקלות.
ריכוך שאריות מזון שרוף
אחת הדרכים היעילות ביותר להקל על הסרת מזון שרוף מהתנור היא לרכך אותו, זאת מאחר ששאריות יבשות יכולות להיות מאתגרות יותר להסרה. בכדי לעשות זאת יש להכין תמיסה מכמויות שוות של חומץ ומים ולמזוג לתוך בקבוק ריסוס. רססו בנדיבות את התמיסה על האזורים המוכתמים והניחו לה לפעול במשך 20-25 דקות.
להגברת היעילות ניתן להכניס קערה מתאימה לתנור עם מים ולהפעיל את התנור על חום נמוך לזמן קצר. האדים ימשיכו לשחרר את המזון השרוף ויהפוך אותו לקל יותר להסרה לאחר מכן.
הסרת מזון שרוף
לאחר ששאריות המזון השרוף התרככו כראוי, יש לגרד אותן בעדינות בעזרת מרית או מגרדת פלסטיק. התחילו בפינה אחת והמשיכו לאורך תחתית התנור תוך הפעלת מעט לחץ מתון בכדי לא לשרוט את פני השטח של התנור. ככל שתתקדמו, תבחינו שהשאריות קלות יותר להסרה, בעיקר באזורים שהושרו בחומץ. ניתן לשפשף אזורים עם שאריות קשות יותר להסרה בעזרת מברשת.
מריחת תמיסת ניקוי
לאחר שתסירו את רוב המזון השרוף, נעבור לניקיון עמוק יותר בכדי להסיר את את הלכלוך שסירב להשתחרר עד כה. צרו משחה מחצי כוס אבקת סודה לשתייה ו-3-4 כפות מים. מרחו את המשחה על פנים התנור, בעיקר באזורים המוכתמים והניחו לחומר לפעול כחצי שעה או יותר לכתמים עיקשים במיוחד.
מי שמעדיף חומר ניקיון מסחרי, מומלץ לוודא שהמוצר מיועד לתנורים ולעקוב אחר הוראות היצרן בכדי לוודא שהחומר לא יגרום לנזק. וודאו תמיד ללבוש כפפות מגן בכדי למנוע נזקים לעור.
שטיפה וניגוב
לאחר חצי שעה יש לשטוף ולנגב את השאריות בעזרת מטלית רכה ולחה. את האזורים בהם השתמשנו במשחה רבה, יש לשטוף את המטלית ולנגב מספר פעמים עד הסרה של כל החומר.
לבסוף יש לקחת מטלית נקייה נוספת ולנגב את התנור פעם אחת אחרונה בכדי לוודא שלא נשארו חומרי ניקיון שייצרו אדים בשימוש הבא בתנור. למראה נוצץ וחדש, הרטיבו מטלית עם חומץ לבן ונגבו את דלת הזכוכית וקירות התנור.
טיפול בכתמים קשים
אם למרות כל המאמץ, עדיין יש כמה אזורים עם מזון שרוף שמסרב להשתחרר, נסו למרוח שוב את המשחה מאבקת הסודה לשתייה ומים לזמן ארוך יותר ושטפו שוב. לחלופין, נסו למרוח על הכתמים תערובת של מיץ מלימון אחד עם כף מלח למשך מספר דקות ושפשפו בעדינות עם מברשת. תמיד סיימו עם שטיפה וניגוב בכדי לוודא שכל השאריות הוסרו.
טעויות נפוצות
ישנן מספר טעויות נפוצות שרבים מאתנו מבצעים בעת ניקיון התנור שעלולות לפגוע במראה התנור וביעילותו
שימוש יתר בכימיקלים: הקפידו לא להגזים עם השימוש בחומרי ניקיון עם כימיקלים בכדי לא להסתכן בשאריות אדים בהפעלה הבאה של התנור.
שריטה של פני השטח של התנור: הקפידו לא להשתמש בחפצים חדים על מנת לנקות את התנור בכדי לא לגרום לשריטות ונזקים שיובילו לחלודה וצרות אחרות.
התעלמות מהוראות היצרן: אם אתם משתמשים בחומרי ניקיון מסחריים, הקפידו תמיד לעקוב אחר הוראות היצרן הספציפיות בכדי למנוע נזקים.
שאלות ותשובות
כל כמה זמן צריך לנקות את התנור?
מומלץ לנגב את התנור לאחר כל שימוש בכדי למנוע הצטברות שאריות מזון שרוף, שומן ולכלוך. מומלץ לבצע ניקיון עמוק מדי 3-4 חודשים כשאתם מבחינים בכמות שאריות משמעותית או בריח לא נעים בזמן הפעלת התנור.
האם כדאי להשתמש בחומרי ניקוי מסחריים לתנור?
רוב חומרי הניקיון המסחריים אמורים להיות בטוחים לשימוש בתנור. למרות זאת, חשוב לבדוק את הוראות היצרן של התנור הספציפי שלכם על מנת למנוע נזק ולוודא אוורור ראוי בחדר בזמן השימוש. וודאו גם ללבוש ציוד מגן כמו כפפות או משקפי מגן בכדי לשמור על בריאותכם.
למה התנור שלי מוציא עשן אחרי הניקוי?
שאריות של חומרי ניקיון או של מזון שרוף יכול לייצר עשן. וודאו שאתם שוטפים היטב את התנור ומנגבים ביסודיות לאחר הניקיון. אם הבעיה ממשיכה, התייעצו עם היצרן או עם איש מקצוע.
האם זה בטיחותי להשתמש באופציית הניקוי העצמי בתנור?
בעוד אופציית הניקוי העצמי בתנורים מודרניים יכולה להיות נוחה, היא פועלת על חום גבוה במיוחד. וודאו שהחדר שלכם מאוורר היטב והשגיחו על התנור בזמן הפעולה בכדי למנוע תקלות ותאונות. עקבו תמיד במדויק אחר הוראות היצרן.
יש לכם שיטה מנצחת משלכם לניקיון התנור ולהסרת שאריות מזון שרוף מתנור האפייה שלכם ברגע? שתפו אותנו בתגובות.
לא נשאר ריח של חומץ בתנור ?
מכבסת עםחומר עדין או
לקנות חדש כל שנה.
מועיל מאוד אבלארוך מידי
תקרת התנור עם שומן שרוף,איך לנקות