אבנית, אותו משקע דמוי גיר שצומח תדירות על ברזי המטבח או האמבטיה שלכם ופוגם במראה ובאסתטיקה של החדר כולו הוא לא גזרת גורל. בעזרת שיטה פשוטה וטבעית תוכלו גם אתם להעלים את האבנית מברז המטבח אחת ולתמיד. שיטה יעילה זו מגייסת את כוח הניקיון של החומץ ומאפשרת לו לפרק את האבנית ישירות מהברז בקלות ובמהירות.
למה אבנית מצטברת על ברזים?
אבנית היא למעשה משקעי מים קשים שנפוצה בבתים ברחבי העולם. מים קשים מכילים ריכוז גבוה של מינרלים כמו סידן ומגנזיום וכאשר הם זורמים דרך הצינורות והברזים, האבנית מצטברת בהדרגה על פני השטח שלהם מה שמוביל לאותו חומר לבן דמוי גיר וקשה להסרה שכולנו מכירים.
אך הצטברות אבנית אינה רק עניין אסתטי שגורמת לברזים להיראות ישנים ומוזנחים. לאורך זמן, הצטברות כזו יכולה להוביל לחסימות בברזים ובצינורות, לפגוע בזרם המים ולגרום לבעיות במערכת הניקוז.
נוכחותם של מים קשים ומידת ריכוזם משתנה בהתאם לאזור בו אתם נמצאים. אזורים בעלי תכולת מינרלים גבוהה באספקת המים מועדים יותר להיווצרות אבנית. לכן, אם לאחרונה עברתם דירה ומתמודדים פתאום עם יותר אבנית מהרגיל, אספקת המים המקומית יכולה להיות הסיבה.
חומרים דרושים
- שקית פלסטיק או זיפלוק – השקית שתכיל את חומר הניקוי ותעטוף את הברז בכדי לאפשר פעולה רציפה להסרת האבנית.
- חומץ לבן – משמש כחומר הניקיון העיקרי. וודאו שיש לכם מספיק חומץ כדי למלא באופן חלקי שקית גדולה מספיק בכדי להתלבש על הברז במטבח
- גומייה – בכדי להדק את השקית סביב הברז ולאפשר לחומץ לפעול לאורך זמן ולהסיר את האבנית ביעילות.
- מטלית רכה או ספוג – על מנת לנגב את הברז לאחר הטיפול באבנית בכדי לוודא שכל השאריות יוסרו ולהעניק פוליש אחרון.
- מים חמים – על מנת לשטוף את הברז לאחר הטיפול באבנית.
איך להסיר אבנית מברז מטבח – צעד אחר צעד
- העבירו ניקיון ראשוני על ברז המטבח ונגבו ממנו אבק ולכלוך שהצטבר על פני השטח בעזרת מטלית לחה.
- מלאו שקית פלסטיק או זיפלוק בגודל שמתאים לברז המטבח שלכם בחומץ עד לאמצע השקית.
- השחילו את השקית בזהירות על הברז עד שכל האזורים עם האבנית מושרים היטב בחומץ.
- לאחר מיקום השקית השתמשו בגומייה על מנת להדק את השקית לברז בכדי למנוע ממנה ליפול.
- הניחו לחוץ לפעול במשך שעה לפחות. להצטברות אבנית רצינית יותר, מומלץ להשאיר את שקית החומץ על הברז למשך הלילה.
- לאחר ההשריה הסירו את השקית ושטפו את ברז המטבח היטב עם מים חמים עד להסרת שאריות החומץ.
- נגבו עם מטלית רכה או ספוג את הברז בכדי להסיר שאריות אחרונות של אבנית ולהעביר פוליש אחרון על הברז בכדי להחזיר לו את הברק.
טעויות נפוצות
שימוש בחומץ עם צבע: תמיד השתמשו בחומץ לבן. חומץ עם צבע או טעם עלול להשאיר כתמים או משקעים לא רצויים על הברז.
השריית יתר: בעוד חומץ הוא חומר עדין לשימוש. חשיפה ארוכה מדי (מעל 24 שעות) עלולה להוביל לשינויי צבע בחלק מן הברזים.
דילוג על השטיפה: תמיד שטפו היטב את הברזים במים חמים לאחר הטיפול בחומץ. שאריות חומץ על הברז עלולות להפוך לדביקות ולמשוך לכלוך נוסף.
שאלות ותשובות
אפשר להשתמש בחומץ תפוחים במקום בחומץ לבן?
אמנם גם לחומץ תפוחים יש תכונות חומציות, צבעו עלול להכתים את הברזים כך שעדיף להשתמש בחומץ לבן נטרלי על מנת להסיר אבנית מהברז.
כל כמה זמן מומלץ להשתמש בשיטה?
לתחזוקה שוטפת, מומלץ ליישם את שיטת שקית החומץ אחת לכמה חודשים. אם אתם מבחינים בהצטברות אבנית לפני כן, השתמשו בשיטה ככל הנדרש.
יש סכנה לנזק לברזים מהחומץ?
חומץ הוא באופן כללי בטוח לשימוש עם רוב הברזים. למרות זאת, הימנעו מהשרייה ארוכה מדי ותמיד שטפו היטב את הברזים לאחר הטיפול. אם יש לכם ברזים מחומר ייחודי, מומלץ תמיד לעקוב אחר הוראות היצרן ולנסות את השיטה על חלק קטן קודם כל.